BANDWERK RELEASE PROGRAM

.  .  .

De cultuursector is zwaar getroffen en ook wij zijn op zoek naar creatieve oplossingen om artiesten te steunen. Daarom lanceren we ons BANDWERK RELEASE PROGRAM waarmee alle artiesten een jaar lang hun muzikale projecten gratis op alle online platformen kunnen plaatsen. Niet alleen voor artiesten die getroffen zijn door de maatregelen maar ook voor jonge nieuwe bands die nog niet perfect weten hoe een digitale release werkt, willen we er zijn. 

No fees, no bullshit

RELEASE INDIENEN: https://bandwerkreleaseprogram.splashthat.com/

 

FAQ

.  .  .

WAAROM DOEN JULLIE DIT? 

De cultuursector is hard getroffen door de corona crisis en ook wij willen ons steentje bijdragen om artiesten en muzikanten te helpen. Onder het motto 'alle beetjes helpen' hebben we daarom dit release platform opgestart. Tijdens de lockdown hadden veel artiesten tijd om nieuwe muziek te maken en te experimenteren. Wij willen vanuit Bandwerk deze nieuwe 'gems' niet verloren laten gaan en bieden daarom een gratis release aan. Daarnaast willen we jonge nieuwe artiesten/bands ondersteunen in hun release. Werken via een distributeur kan soms een moeilijk en ingewikkeld proces zijn. Hier willen we jonge artiesten ondersteuning in geven.  

Als je op Spotify, Itunes, etc wil komen moet je via een distributeur werken die artiesten een kleine fee laat betalen. Wij nemen voor alle artiesten en muzikale projecten deze fee op ons. Op deze manier kunnen we alle nieuwe muziek toch publiek maken en onafhankelijke artiesten helpen.

 

HOE WERKT HET? 

Heel gemakkelijk. Stuur ons de juiste files door via een wetransfer link in ons inschrijvingsformulier en wij zetten het op alle online platformen. Van zodra we je release hebben ingestuurd, sturen we je een bevestigingsmail met release datum.

Als je nog niet je Artist Page hebt geclaimd kan je dit steeds doen via: https://bit.ly/2LXtsoC. Vervolgens zal je hier je release op zien verschijnen. Als er vragen of bedenken zijn, kan je steeds snel moet ons in contact komen via info@bandwerkmusic.com

 

WAT EN HOE MOETEN WE INSTUREN?

Om de release zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal dingen van je nodig. Ten eerste alle correcte song files (voorkeur op specifieke stream mastering, maar is geen must). Zorg ervoor dat alle nummers een duidelijke songnaam hebben en genummerd zijn om aan te tonen welke positie ze hebben op het album of EP.

Daarnaast moet je voor eender welke release (single / EP / Album) altijd een artwork hebben, steek dit ook in het Wetransfer bestand. (de afbeelding moet minstens 3000x3000 px zijn). Plaats de wetransfer link in het inschrijvingsformulier.

Het inschrijvingsformulier kan je hier terug vinden: https://bandwerkreleaseprogram.splashthat.com/

 

HOELANG VOOR DE RELEASE MOETEN WE INSTUREN, EN KUNNEN WE ZELF EEN DATUM INPLANNEN?

Ja, je kan zelf bepalen wanneer de release online komt. LET OP! Een online release inplannen heeft ongeveer 14 dagen nodig om door het systeem te gaan. Je kan dus altijd je specifieke datum doorsturen via het inschrijvingsformulier mits deze 2 weken in de toekomst ligt. Als dit niet het geval is sturen we bij de bevestigingsmail de datum die zo snel mogelijk kon.

 

WAT ALS WE NOG GEEN ARTWORK HEBBEN?

Helaas is een artwork wel een must voor een online release. Als je geen artwork hebt, maak dan zelf iets online of neem een foto in hoge kwaliteit. Zolang er GEEN TEKST op de foto zelf staat, kan dit weinig problemen vormen voor een online release.

 

HOEVEEL BESPAREN WE NET? 

Afhankelijk van distributeur en abonnement. Gemiddeld kost een release een jaar online houden €20 per artiest. Deze kost nemen we dus op voor een jaar ,voor alle artiesten en alle releases.  Geen wachtrij, gewoon online gratis een jaar lang. 

 

VIA WELKE DISTRIBUTEUR WERKEN JULLIE?

Wij hebben nauwe banden met Ditto en werken via hun distributie. Naast een vlotte samenwerking hebben ze ook een enorm goed customer service waardoor we (moesten er problemen zijn) snel en vlot contact kunnen opnemen met hen. Meer info over Ditto: www.dittomusic.com

 

WIE BETAALT DIT? 

Merchandise! Merchandise! Merchandise! Dit project wordt volledig gesponsord door de merchandise van BANDWERK. Je kan onze store hier vinden. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks in dit project om meer en betere releases te kunnen organiseren voor onafhankelijke artiesten. 

 

WAT NA EEN JAAR GRATIS ONLINE? 

Hier zijn verschillende opties. Na het jaar nemen we contact op om te horen wat de toekomstplannen zijn voor de release. Als deze offline mag, halen we deze van de platformen en heeft je muziek een jaar lang gratis overal opgestaan. Wil je toch nog de release online maar in eigen beheer? Geen probleem! Maak een profiel aan bij een online distributeur en we sturen de gegevens van de release door. Op die manier blijft je release ongehinderd online en volledig via jullie eigen abonnement. Tevreden over je release en alles mag gewoon blijven? Dan blijft je release online via onze distributeur. Het is uiteindelijk de bedoeling om hier een langdurig project van te maken dat meerdere jaren gratis releases kan uitsturen. Moest dit niet lukken delen we de kosten door al ingeschreven artiesten en drukken we zo de kost van een groepsabonnement . Samen staan we sterker in dit geval. (Deze laatste optie zal altijd goedkoper (bijna de helft) zijn dan zelf voor 1 artiest een abonnement op te starten.) 

 

WAT ALS WE DE RELEASE OFFLINE WILLEN?

Wil je de release al vroeger offline? Geen probleem! Stuur ons een mailtje en wij halen deze offline voor je! 

 

IK HEB NOG EEN ANDER VRAAG! 

Nog een andere vraag? Neem contact op met ons via info@bandwerkmusic.com

 .  .  .