Bandwerk - Penthouse

Introductie

Wil je alles weten over Bandwerk, Penthouse studio en de samenwerking tussen deze twee? Lees dan onderstaande blog waar alles uitgelegd wordt. 

Dit is de eerste blog in een serie van artikels die regelmatig zullen verschijnen op de website. 

Penthouse Studio

The Penthouse is een professionele opnamestudio in Heist-op-den-Berg die sinds 2007 samen met bands aan de slag gaat om kwalitatieve platen te maken. In de tien jaar dat de studio actief is hebben al meer dan 180 bands hun muziek aan deze studio toevertrouwd. Het is een plek waar artistieke geesten in alle gezelligheid en comfort kunnen samenkomen om op een creatieve manier aan opnames en mixes te te werken.

De man achter de studio is Filip De Bot, afgestudeerd in 2007 aan de afdeling Muziekproductie van het Conservatorium van Gent. Het is de combinatie van die muzikale bagage, samen met topnotch analoge gear en een relaxte sfeer waar veel bands van houden.

Momenteel wordt er gewerkt aan een gloednieuw onderkomen voor de studio: groter, beter, meer mogelijkheden, meer comfort en meer faciliteiten.

www.penthouse-studio.com

Bandwerk

Bandwerk Counseling is een samenwerking tussen twee gemotiveerde muziekfanaten, die door de jaren heen ervaring opdeden binnen jobs in de creatieve sector en eigen bands/projecten. Deze ervaring willen we graag delen met zij die er baat bij hebben.

Als band is het vaak moeilijk om goede partners en publiek te bereiken. Daar kunnen wij een uitgebreid en relevant netwerk ter beschikking stellen. Daarnaast zijn bands intern vaak blind gestaard, wat het moeilijk maakt te weten wat juiste beslissingen zijn. In dat geval kan het gewicht van een externe mening een meerwaarde bieden. Waar bands er vraag naar hebben, voorziet Bandwerk Counseling professionele omkadering.

De samenwerking die Bandwerk Counseling aanbiedt is zeer band-afhankelijk en projectgebonden. We bekijken samen waar we van nut kunnen zijn. Gedurende dit project optimaliseren we in samenspraak de profilering van de artiest. Ons netwerk wordt een verlengde aan het reeds opgebouwde netwerk van de band. Voor elk onderdeel kunnen wij gepaste personen aanschrijven en deze met de band in contact brengen.

Denk aan een soort project management! Samen gaan we aan de slag voor de release van een video, single, album etc. Na afloop van een project bekijken we waar overige toekomstige samenwerkingen mogelijk zijn. Geen langdurige verplichtingen of verbintenissen dus!

Bandwerk is gedreven om van elk project een succesverhaal te maken! Onze specialisaties zijn social media profilering, het distribueren van muziek en het functioneren als netwerk-schakelpunt.

Kort samengevat: Wil je hulp bij het professionaliseren van je band? Zoek je naar mensen die je advies geven om je band/project op het juiste pad te krijgen?

Contacteer ons dan via: Info@bandwerkcounseling.be

Bandwerk x Penthouse

Na 10 jaar is het tijd om een nieuwe wind doorheen Penthouse Studio te doen waaien.  2018 wordt het jaar waarin The Penthouse en Bandwerk de handen in elkaar slaan. Om als band je verdiende plaats te krijgen is enerzijds een goeie studioproductie van je songs belangrijk maar moet je anderzijds ook weten hoe je je troeven het best uitspeelt om gehoord te worden en een publiek op te bouwen.

The Penthouse en Bandwerk Counseling zetten hun schouders onder elkaars bands voor een unieke samenwerking. The Penthouse biedt graag de diensten aan van Bandwerk, vrijblijvend, om er voor te zorgen dat de plaat waar je veel energie hebt in gestoken geen slag in het water wordt en je als band grote stappen voorwaarts kan zetten. Bandwerk Counseling kan op hun beurt The Penthouse als partner aanbieden aan hun bands om hen op gebied van muziekproductie een duwtje in de rug te geven. Naast deze samenwerking werken Bandwerk en Penthouse samen aan een aantal initiatieven die we de volgende maanden op de juiste moment naar buiten zullen brengen.

Wij zijn enorm trots en dankbaar dat we deze introductie met jullie kunnen delen. Bandwerk Counseling en de samenwerking met Penthouse Studio staan nog in hun kinderschoenen. Er zijn echter reeds grote stappen gezet en er hebben zich reeds mooie kansen aangeboden. Via deze website blijf je op de hoogte van deze en al onze aankomende samenwerkingen. Daarnaast delen we ook graag onze expertise en opinies via dit kanaal.

Zit je toch nog met vragen? Stuur deze gerust naar: Info@bandwerkcounseling.be